Sárkány ellen sárkányfű

Ismeritek Gyuri bácsit, a Bükkben élő füves embert, aki minden búra és bánatra tud egy hatékony növényt, főzetet, természetes praktikát? Nos, ha még nem ismeritek, a hétvégén (július 11-12.) vár benneteket a Bükkszentkereszti portáján, ahol a XXI. század nagy kihívásaira ad választ: stressz, emésztés, élhetőbb lét.

Gyuri bácsi, a bükki füvesember, a kétnapos program során beszélni fog arról, hogy miként védekezhetünk a kemikáliák ellen gyógynövényekkel, fitoterapeuta tart előadást arról, hogy mit együnk és mit ne, hogy az anyagcserénk a lehető legjobb legyen. Aki gondolkodott már azon, hogyan lehetne saját gyógynövény kertje, erre is választ kap, ugyanis egy kertészmérnök erről tart bemutatót. Mivel ép testben ép lélek, a népszerű pszichológus, dr. Bagdy Emőke is egy fontos előadást tart majd, az egészséges élet lehetőségeiről korunkban.

Ha eljöttök hétvégén a Bükkbe, Gyuri bácsi portájához, a gyógynövény trip után biztosan össze tudjátok állítani családotok házipatikáját.

2014-ben is nagy sikere volt a Gyógynövény napoknak, ahol – akár csak mint idén – Gyuri bácsi és lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa idén is tartottak előadásokat és tanácsadásokat. A legfontosabb üzenet az volt, hogy igyekezzünk megtalálni az akadémikus és a kiegészítő orvoslás közötti egyensúlyt. „A gyógyítás az orvosok dolga.” – mondta Gyuri bácsi. „Azt gondolom, hogy aki ma nem hisz a gyógyteák hatásában, az nagyon korszerűtlenül gondolkodik.” Zsuzsa arra utalt, hogy a sok kutatásnak köszönhetően a fitoterápia és a kuruzslás ma már két teljesen különböző dolog. “Szeretnénk, hogy minden a helyére kerüljön – a gyógynövényt és a gyógyszert is a maga idejében, a maga helyében kell alkalmazni, tanácsos kerülni a szélsőséges hozzáállásokat.”

(Képek: gyorgytea.hu – 2014-es Gyógynövény Napok)