5 tipp az első szerelmes hétvégéhez

A nyár során románcok alakultak, sokak szerelembe estek és bizony kapcsolatok is szövődtek. A párkapcsolatok első tesztje a legelső együtt töltött hétvége. Tippeket és ötletek adunk, hogy mivel töltsétek ezt a pár napot, hogy aztán életetek végéig együtt örüljetek a világ szépségeinek.

1. Intim rejtekhely

5_tipp_3

Olyan helyre menjetek, ahol zavartalanul kettesben tölthetitek el az időt és senki másra nem kell figyelnetek, csak egymásra. Tökéletes szállást nyújtanak az erdei kulcsos házak, ahol valóban meghitt lehet az együttlétetek. A Bükk eldugott, romantikus kulcsos háza, a Noszvaj 981 is hasonló elven működik, mint a világ többi kulcsos háza is: megérkezésetekkor átveszitek a kulcsot és onnantól kezdve csak a tiétek a ház. A házban kandalló található, amelyet bármelyik estén beüzemelhettek, a lábas kádban nyakig lehet merülni a habokban, az erdő széli kis udvaron, mélyeket szippantva az ország legtisztább levegőjéből végtelen nyugalmat és meghittséget élhettek át.

2. A férfi szívéhez a gyomrán át vezet az út

5_tipp_1

Fedezzétek fel a másikat ízlésén keresztül. Egyetek, igyatok, kóstoljátok végig a Bükk finomságait! Könnyelműen azt hihetné az utazó, hogy Európa sok szegletében hozzájuthat finom sajtokhoz, gyümölcsökből készült ételekhez, igen ám, de a noszvaji gasztronómiai kultúra szerves része a falu működésének, hírének alappillére. A lekvár főzés története évszázadokra nyúlik vissza, hiszen a terület egyik gyümölcsfákban leggazdagabb területe a falu környéke. Augusztus 28-29-én a noszvaji Gazdaházban Szilvanapot tartanak, ahol a világhíres szilvalekvár készítésének a praktikáit lehet megtanulni, de főleg rengeteg finom szilvás csemegét fogyaszthatunk.

3. Kultúr Mici és Frici

Noszvajon és környékén természeti és történelmi látnivalók garmadája vár benneteket. Bár a falu írott történelme csak az 1196-os évben kezdődött, régészeti leletek, a közelben található Suba-lyuk bizonyítékai alapján, már több tízezer évvel ezelőtt is éltek a környéken emberek. Fedezzétek fel hazánk legősibb családját, az ősember barlangjában, ki tudja milyen érzelmeket kelt bennetek az ember ilyen távolra nyúló történelme. Az 1932-ben feltárt neandervölgyi ember barlangja sok kíváncsiskodót vonz, hiszen közel 70 ezer éves emberi történelmet rejtenek. Kevesen számítanak rá a véletlenül Noszvajra vetődő emberek közül, hogy egy ilyen lenyűgöző, francia udvart idéző épületet találnak ebben a kis faluban. Az angolkert, freskók, barokkhoz hű berendezés, burjánzó túldíszítettség, mind lenyűgözi a modern kor emberét – csoda, hogy sokan szeretnék itt kimondani a boldogító igent? A francia márkiról elnevetett De La Motte-kastély 1774-78 között épült egy valóságos késő barokk kori műremek, miniatűr copf-stílusú kastély.

4. A természet lágy ölén

5_tipp_2

A hegyes-völgyes területek, ahol különböző lombozatú fák keverednek, különösen romantikusak az őszi időszakban, amikor ezernyi színben pompáznak a dombok. A Bükki Nemzeti Park tökéletesen alkalmas túrázásra , nagyszerű kiépítettsége, romantikus hangulata és Szalajka-völgyben pöfögő kisvasút miatt bátran ajánljuk nektek, hiszen természet közelben, kimerítő túrázás nélkül érezhetitek jól magatokat, beszélgethettek a világ dolgairól. Csónakázni a Tisza-tavon, galériaerdők között, madárcsicsergés közepette, mindezt egy ringatózó csónakban, talán nincs is mesébe illőbb! A Noszvaj 981 kulcsos háztól a zöld túrajelzést követve az Attila forráshoz, majd Várhegy tövében fekvő Várkútra juthatunk, mely a Kánya Patak forrásvidékének első és a legmagasabb ponton eredő forrása. Az időszámításunk előtti 3000-es években már lakott volt a hegytető, amellyel ez, Heves megye legmagasabb és egyik legrégebbi települését jelentette. Budapesthez, Egerhez közel, mégis eldugott, vadregényes helyen, Várkút és környéke a Bükk egyik legszebb kirándulóhelye

5. Ismerkedjetek!

Nincs is jobb alkalom megfigyelni a másikat, a viselkedési formáit, mint amikor kommunikál, amikor társaságban van. Kiderül a stílusa, az érdeklődése, mind az, amibe beleszerettünk megelevenedik. Érdemes a bükki falvakban élőkkel közelebbi kapcsolatba kerülni, amire ők meg is adják a lehetőséget, hiszen a nemzetközi hírű borvidéken és a Noszvajon élők évente többször kinyitják portáik kapuit, hogy az oda látogatók megismerhessék őket, szokásaikat, étkeiket. A szomszédos Cserépfaluban, a Berezdi sajtműhelyben, nem csak fantasztikus ízeket lelünk, de megismerhetjük egy modern, XXI. századi földművelő, állattenyésztő család mindennapjait. https://mostbet-games.net/tr/

Az egyedi, izgalmas programok biztosan közelebb hoznak benneteket egymáshoz és, mint tudjuk, a közös élmények kötik össze az embereket.