Élmények

Kalandok és pihenés a Bükkben

Bükki Nemzeti Park

Barlangok és vízesések

A Bükk-fennsík felszínét a turistajelzések mentén bejárhatjuk. hegységben több mint 850 barlangot ismerünk, ezek közül jelentősebbek a kiépített lillafüredi Anna- és Szent István-cseppkőbarlangok, a miskolctapolcai Tavas-barlang, illetve a szabadon látogatható Szeleta- és Balla-barlang. Forrásai, patakjai bővizűek. A vidék nevezetessége a Szalajka-patak 17 m magasról aláhulló Fátyol-vízesése. Az eltelt évmilliók geológiai erői és a felszíni mállás változatos karsztformákat hoztak létre, ezeket a csodás képződményeket is megcsodálhatjuk. A Bükkben előforduló állatfajok száma ma minimálisan 22 ezer körüli. Kiemelkedő látványt nyújtanak az itt honos madarak és pillangók ezrei.

Termálfürdő

Demjén és Egerszalók

A Demjéni Termál Völgyben, az egész évben hajnali 2 óráig nyitva tartó fürdő varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt. Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdőben, a domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő, a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatás a térség egyedülálló élményét biztosítja.

Tavi romantika, erdei vonatozás

Szalajka-völgy, Tisza-tó

Bár a Szalajka-völgy túrázásra is alkalmas, nagyszerű kiépítettsége, romantikus hangulata és a kisvasút miatt bátran ajánljuk azoknak, akik természetközelben, kimerítő túrázás nélkül szeretnék jól érezni magukat. Csónakázni a Tisza-tavon, galériaerdők között, madárcsicsergés közepette, mindezt egy ringatózó csónakban, talán nincs is mesébe illőbb.

Vadregényes túra

Attila-forrás, Várkút, Kánya-patak

Noszvaj 981 kulcsosháztól a zöld túrajelzést követve az Attila forráshoz, majd Várhegy tövében fekvő Várkútra juthatunk, mely a Kánya Patak forrásvidékének első és a legmagasabb ponton eredő forrása. Az időszámításunk előtti 3000-es években már lakott volt a hegytető, amellyel ez, Heves megye legmagasabb és egyik legrégebbi települését jelentette. Budapesthez, Egerhez közel, mégis eldugott, vadregényes helyen, Várkút és környéke a Bükk egyik legszebb kirándulóhelye.

A legfontosabb látnivalók Noszvajon és környékén

Fedezzétek fel ezeket a különleges helyeket együtt

Válasszatok ki egy időpontot, és máris a tiétek ez a mesebeli ház és a rengeteg közös élmény.