Élmények

Noszvaj és környéke, a Bükk gyönyörű erdői megannyi felfedezni valóval vár mindenkit.

Bükki Nemzeti Park

A Bükk-fennsík felszínét a turista jelzések mentén szabadon bejárhatjuk.

ABükk-hegységben több mint 850 barlangot ismerünk. Jelentősebb barlangjai: a kiépített lillafüredi Anna és Szent István-cseppkőbarlangok, a miskolctapolcai Tavas-barlang, valamint a szabadon látogatható Szeleta- és Balla-barlang. Forrásai, patakjai bővizűek. A vidék nevezetessége a Szalajka-patak mésztufa gátakon 17 m magasról aláhulló Fátyol-vízesése. Az eltelt évmilliók geológiai erői és a felszíni mállás változatos karsztformákat hoztak létre, ezeket a csodálatos képződményeket is szabadon megcsodálhatjuk. A Bükkben előforduló állatfajok száma ma minimálisan 22 ezer körüli.  Kiemelkedő látványt nyújtanak az itt honos madarak és pillangók ezrei.

Termál és fürdő

Demjén és Egerszalók

Demjéni Termál Völgyben, az egész évben hajnali 2 óráig nyitva tartó fürdő varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt. Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdőben, a domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál épült fürdő, a sokoldalú, magas színvonalú gyógyászati és wellness szolgáltatás a térség egyedülálló élményét biztosítja.

Tavi romatnika, erdei vonatozás

Szalajka völgy, Tisza-tó

Bár a Szalajka-Völgy túrázásra is alkalmas, nagyszerű kiépítettsége, romantikus hangulata és a kisvasút miatt bátran ajánljuk azoknak, akik természetközelben, kimerítő túrázás nélkül szeretnék jól érezni magukat. Csónakázni a Tisza-tavon, galériaerdők között, madárcsicsergés közepette, mindezt egy ringatózó csónakban, talán nincs is mesébe illőbb.

Vadregényes túra

Attila forrás, Várkút, Kánya Patak

ANoszvaj 981 kulcsos háztól a zöld túrajelzést követve az Attila forráshoz, majd Várhegy tövében fekvő Várkútra juthatunk, mely a Kánya Patak forrásvidékének első és a legmagasabb ponton eredő forrása. Az időszámításunk előtti 3000-es években már lakott volt a hegytető, amellyel ez, Heves megye legmagasabb és egyik legrégebbi települését jelentette. Budapesthez, Egerhez közel, mégis eldugott, vadregényes helyen, Várkút és környéke a Bükk egyik legszebb kirándulóhelye.

Programok és helyszínek

A LEGFONTOSABB LÁTNIVALÓK NOSZVAJON ÉS A KÖRNYÉKEN

Megnyitás Google Maps-ben