Programok

Noszvaj festői szépségű, történelmi és természeti kincsekben gazdag környéke számos látnivalót kínál

Természeti és kulturális programok, történelmi látnivalók sokasága, amit  Noszvaj, Eger és a Bükk kínál

Noszvaj, festői szépségű pihenő övezete Síkfőkút, ami Egertől 10 km-re, a Bükki Nemzeti Park déli határán, a 667 méter magas Várhegy lábánál, a Kánya patak völgyében helyezkedik el. A levegő tisztasága itt világviszonylatban is kiemelkedő, és programok, természeti és történelmi látnivalók garmadája várja a kirándulókat. Bár a falu írott történelme csak az 1196-os évben kezdődött, régészeti leletek, a közelben található Suba-lyuk bizonyítékai alapján, már több tízezer évvel ezelőtt is éltek a környéken emberek. Az 1932-ben feltárt neandervölgyi ember barlangja, ma is sok kíváncsiskodót vonz, hiszen közel 70 ezer éves emberi történelmet rejtenek.

Könnyelműen azt hihetné az utazó, hogy Európa sok szegletében hozzájuthat finom sajtokhoz, gyümölcsökből készült ételekhez, igen ám, de a noszvaji gasztronómiai kultúra szerves része a falu működésének, hírének alappillére. A lekvár főzés története évszázadokra nyúlik vissza Noszvajon, hiszen a környék egyik gyümölcsfákban leggazdagabb területe a falu környéke. A hagyományos kézműves gasztronómiai termékek, az igéző természet, a festői építmények, a levegő fantasztikus minősége, a kirándulási lehetőségek és a programok sokasága mind-mind arra ösztönöznek, hogy eltöltsünk itt pár napot, egy tökéletesen nyugodt kis vendégházban, az erdő szélén, közel a faluhoz, édes kettesben megpihenve.

Noszvaj

Noszvaj

Noszvaj történelmi emlékei és kulturális, gasztronómiai hagyományai mindenkit lenyűgöznek, a noszvajiak híresek különleges összetartásukról, gyertek, ismerkedjetek!

Régió

Régió

Az egri borvidék, a Bükk természeti csodái, az ősember több ezer éves lenyomata, Magyarország legtisztább levegőjével vár mindenkit.

Élmények

Élmények

Noszvaj és környéke, a Bükk gyönyörű erdői megannyi felfedezni valóval vár mindenkit. Régi korok meséi, várak, természeti csodák, fürdők, barlangok és vadregényes romantika.

PROGRAMOK ÉS HELYSZÍNEK

A legfontosabb látnivalók Noszvajon és a környéken

 

megnyitás Google Maps-ben

Napló

Történetek Noszvajról

BELEOLVASOK